Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Storyteller's Goldfinger

Kutsumanimi Gold, sukupuoleltaan ori

Rodultaan connemaranponi, väriltään ruunivoikko

Säkäkorkeudeltaan 146cm, syntynyt 13.02.2016 Irlannissa (ikä18v)

Painotus ​kenttäratsastus, koulutustaso HelA 130cm CIC2

Kasvattaja sekä omistaja Mercy VRL-14264

Rekisteröity numerolla VH16-025-0047tarjolla jalostukseen

Goldfingeer...

Gold on todella fiksu poni, joka ei epäröi käyttää älyään. Ori on melko kiltti perusluonteeltaan, mutta aiheuttaa aina päänvaivaa ihmisille tempauksillaan. Gold oppii kaiken hyvin nopeasti- myös sen, jos sen antaa tehdä mitä vain. Irlannista meille muutettuaan poni on kuitenkin onneksi rauhoittunut ja on jo melko hyvä hevoskansalainen. Se pitää ihmisistä ja on kiltti muille hevosillekin, käytös on usein jopa ruunamaista. Se on kuitenkin eräänlaista turvallisuuden tunteeseen tuuduttamista, koska heikolla hetkellä poni tekee jotakin, useimmiten karkaa tai pudottaa jotakin.

​Hoidettaessa Gold on seurallinen ja mukava kaveri, tosin joskus sillä on känkkäränkkäpäiviä. Se pyörii useimmiten aika paljon ja saattaa aiheuttaa pienimuotoista kaaosta minne tahansa meneekin. Oripoika on erittäin utelias, eikä osaa olla tunkematta turpaansa muiden asioihin. Se käy joskus kohtaloksi, Gold on saanut satoja tällejä sähköaidoista ja aina saa olla teippailemassa milloin mitäkin tutkimusmatkojen jälkeisiä vammoja. Taluttaessa kävelee tuttujen kanssa ihmisen takana laahustaen, mutta uusien ihmisten kanssa saattaa sinkaista jonnekin.

​Ratsastaessa Gold on hieno. Sillä on lennokkaat, upeat liikkeet, joita kehutaan usein. Vaikka ori onkin lahjakas koulupuolella ja sillä on ilmiselvä kouluponin rakenne, sitä ei voisi pitkään keskittyminen ja saman asian hinkkaaminen vähempää kiinnostaa. Se on mitä on, koulutimme herrasta sitten kenttäponin. Se oli hyvä päätös, koska Gold osoittautuikin loistavaksi hyppääjäksi. Poni liikkuu aina omalla moottorilla ja kuuntelee apuja kunnes se kyllästyy. Kyllästyessään Gold näkee pieniä vihreitä miehiä ja sinkoilee ympäri kenttää. Eihän se oikeasti mitään pelkää, kunhan pelleilee... Maastossa varmajalkainen ja energinen, rakastaa maastoesteitä ja rannalla laukkaamista yli kaiken!

Blood is thicker than water

 

i. Berryhill Lemon Soldier

conn rnvkk 147cm

ii. Aidan Lemon Ardal

ie. Painswick Odelia

e. Storyteller's Mistletoe

conn prn 135cm

ei. Bram Stoker

ee. Dru-Vid

conn-t. Gold Rush SCS (e. Ceann Gemstone)

Mainetta maailmalta

08.11.2016 irtoSERT, Special Ring (päätuomari Kati)

28.11.2016 RCH (39,5p), Adinan Ponitila (päätuomari dookie)

09.12.2016 irtoSERT, De Facto Stables (päätuomari Jannica)

Kantakirjattu II-palkinnolle helmikuussa 2017 pistein 79p.

Päiväkirjamerkinnät

​21.20.2016 Muutto Kanadaan

Gold lähti Kanadaan jatkamaan sukua Merida, River ja Lion seuranaan. Matka alkoi neljältä aamuyöllä ajomatkalla Connemarasta Dublinin lentokentälle. Ajomatka sujui hyvin, Gold oli kiltisti eikä huudellut edes tammoille. Ponit lensivät rahtikoneella JFK:n kentälle, koska Kanadan puolelle ei ollut lentoja. Matka meni hienosti, vaikka Gold lensi ensimmäistä kertaa. Josie odotti New Yorkissa, karanteenin jälkeen ponit olivat valmiita jatkamaan matkaa Nova Scotialle.

Storyssä ikävöidään <3

​12.04.2016

​Poni on kunnossa. Sädemätä ja paise ovat molemmat parantuneet ja palailemme rauhassa treeniin. Tänään juoksuttelua liinassa puoli tuntia, liikkui innokkaasti ja puhtaasti.

23.03.2016 ell käynti

Heipsan!
Vaikuttaa, että Goldin kavion toiminta ei ole kunnossa. Kengitys näyttää päälle päin ihan hyvältä, mutta ottaisin nyt kengät pois. Sen teinkin, annathan Goldille biotiiniä. Pidä huolta edelleen sädemädän normaalista hoitosta. Infoile, jos ei parannu. Annan myös vähän vahvempaa mömmöä betadinen rinnalle.

- Esther, Hevosklinikka Episkey

20.03.2016

Sädemätä ei ole lähtenyt parantumaan. Kavioon tuli myös paise, ja kengittäjämme puhkaisi sen. Nyt soittelua ell.

12.03.2016 

Tänään varustaessani Goldia treeniin huomasin kaviossa mätää. Heti laittelemaan betadinehaudetta ja kuivailemaan. Ei onnu, liikutellaan nyt kevyesti.

 

Ulkoasu ja CSS (c) Lumikatti VRL-12861, ulkoasun kuva Pixabay​, tausta Backgrounds Etc.

Tekstit Mercy VRL-14264, ellei toisin mainittu

Virtuaalihevonen - a sim-game horse

Virtuaalitalli - a sim-game stable

 

©2019 Storycroft Stables - suntuubi.com